Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 1/2
Sectie: rekenen
Sectie: thema sinterklaas
Geschreven door: Juf Naomi


Print-vriendelijke pagina..
Pakjes van Sinterklaas

Sinterklaas brengt allerlei pakjes rond. Grote, kleine, dikke, dunne, zware, lichte.

Voorbereiding:

Maak zelf allerlei pakjes. Je kunt dozen van de supermarkt halen en hier een papiertje om doen. Zorg ervoor dat je verschillende grotes hebt.
In diezelfde dozen kun je ook allerlei spullen doen. Zo heb je niet alleen dozen met verschillende grotes, maar nu is de een ook zwaarder dan de ander.
Een brief van Sinterklaas maken.

Dag 1:

Inleiding:
Vertel de kinderen dat Sinterklaas jou heeft gevraagd deze pakjes voor hem te verdelen. Hij wil graag een zak met grote pakjes en een zak met kleine pakjes.

Kern:
De kinderen gaan de pakjes verdelen. Laat de pakjes 1 voor 1 zien. De grote pakjes gaan in de zak voor de grote pakjes. De kleine in de zak voor de kleine.

Afsluiting:
Als alle pakjes verdeeld zijn zet je de zakken op de gang. Het zou helemaal leuk zijn als er een Piet zou komen om ze op te halen.

Dag 2:

Inleiding:
Vertel de kinderen dat je een brief van Sinterklaas hebt gehad. Laat de kinderen de brief echt zien. Sinterklaas vertelt in de brief dat hij heel erg blij was met de kinderen. Ze hadden zijn pakjes heel erg goed verdeeld.
Maar nu heeft hij nog een probleem. Sommige pakjes zijn te zwaar om door de schoorsteen heen te gooien. Hij vraagt aan de kinderen of zij de nieuwe pakjes willen verdelen in zwaar en niet zo zwaar.
Kern:
Zelfde als vorige dag. Alleen nu met zwaar en licht.

Afsluiting:
Zelfde
De volgende dag ligt er weer een brief van Sinterklaas waarin hij de kinderen bedankt.Mail Juf Naomi