Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 7/8
Sectie: thema sprookjes
Sectie: nederlands
Geschreven door: Juf Naomi


Print-vriendelijke pagina..
Sprookjes stripverhaal

Benodigdheden

- Sprookjesboeken
- tekenpapier
- potlood

Inleiding

Lees de kinderen een sprookje voor. Het leukste is om een minder bekend sprookje voor te lezen.
Na het voorlezen praat je met de kinderen over het sprookje. Hebben ze er ook een beeld bij? Er staan meestal wel tekeningen bij een sprookje, maar staat daar alles op? Is het mogelijk om een sprookje helemaal in plaatjes uit te beelden? Of wordt het dan te veel?

Kern

Besluit samen met de kinderen dat een heel sprookje tekenen te veel zou zijn. Ze moeten daarom een scene uit een bestaand sprookje halen. Hier gaan ze een stripverhaal van maken.
Dat mag alleen, maar het mag ook met een groepje.

Maar voordat ze de strip kunnen gaan maken moeten de belangrijkste personen worden ontworpen. Hoe zien de hoofdpersonen eruit? Op aparte schetsblaadjes worden de hoofdpersonen ontworpen.

Vervolgens kunnen de kinderen aan de slag met de echte schets voor het stripverhaal. Er komt dus eerst een schets. Daarna komt er een echte versie en dan pas kan er met kleur gewerkt worden.
Er mogen best een aantal lessen voor gebruikt worden!

Afsluiting

De kinderen lezen elkaars stripverhaal. Het is een leuk idee om hier een echt boekwerk van te maken en het te laten inbinden! Zo kunnen de kinderen nog vaak elkaars verhalen lezen.Mail Juf Naomi