Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 6/7/8
Sectie: nederlands
Geschreven door: Juf Naomi


Print-vriendelijke pagina..
Wat wil ik later worden?

Doel: De leerlingen op hun eigen manier een spreekbeurt laten houden over wat hij of zij een leuk beroep vindt. Een leerling moet dus zelf naar informatie zoeken en dit goed naar de klas brengen. Communicatieve vaardigheden worden hiermee ook getraind.

Tijd: 15 - 30 min.

Door het jaar zal iedere leerling een spreekbeurt houden over wat hij of zij later wilt worden of wat hij of zij een heel interessant beroep vindt.

De leerlingen moeten helemaal zelf naar informatie zoeken (enige hulp van de ouders misschien) en dit presenteren naar de klas.

De leerkracht kan de leerling een kijkwijzer over spreekbeurten meegeven als ruggesteuntje. Hierin zet de leerkracht de punten die hij belangrijk vindt.

Na de spreekbeurt krijgen de leerlingen de gelegenheid om vragen te stellen. Ook moeten zij zeggen wat ze van de spreekbeurt vonden. De manier waarop je zoiets brengt wordt ook besproken. Je kan namelijk heel makkelijk zeggen: Ik vind het niks. Je meot kunnen aangeven wat goed ging en wat jij anders zou doen met tips bijvoorbeeld.Mail Juf Naomi