Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: groep 3
Sectie: nederlands
Geschreven door: Juf Ilse


Print-vriendelijke pagina..
Letterboek

Een behangboek omgetoverd tot een heus letter-en woordenboek, opgebouwd volgens de leesmethode van Klankdorp (een heel oude, maar voor onze speciale basisschool zeer goede methode voor moeilijk lerende kinderen).
Ik begin elk nieuw woord met de bijbehorende prent en op het volgende blad heb ik vele malen de letters van dat woord kris kras geschreven, zowel in lees- als in schrijfletters. Op het volgende blad heb ik gestructureerde wisselrijtjes van tweeletterwoorden geschreven met de letters die ze al geleerd hebben, veelal nonsenswoorden. Op het volgende blad heb ik gestructureerde wisselrijtjes van drieletterwoorden geschreven, veelal nonsenswoorden. Op het volgende blad staan ongestructureerde wisselrijtjes van zowel twee- als drieletterwoorden. Op het volgende blad komt een nieuw woord met bijbehorende prent enz.

Dit boek kan je gebruiken als herhaling van gekende letters en ter versnelling van het tempo door het lezen van gestructureerde wisselrijtjes. Je kan dit dagelijks doen tijdens de inleiding van je leesles, maar ook als tussendoortje. Leerlingen kunnen dit boek ook hanteren tijdens hoekenwerk, liefst per 2.Mail Juf Naomi