Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 7/8
Sectie: nederlands
Sectie: thema halloween
Geschreven door: Meester Luke


Print-vriendelijke pagina..
Griezelboeken

De Griezelbus

Schrijver: Paul van Loon.
ISBN: 90-6692-078-5
Uitgever: Uitgeverij Hans Elzenga, Tilburg.

Het boek dat de basis vormt voor dit project is de Griezelbus van Paul van Loon. Het is een boek uit het begin van de jaren negentig waarop een viertal vervolgdelen zijn verschenen. Het boek heeft een onderscheiding van de Nederlandse kinderjury in 1992.

Omslag:
Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim verbergt. Of zijn er meer die iets verbergen?

Bloed en chocolade

Schrijfster: Annette Curtis Klause
ISBN: 90-6692-233-8
Uitgever: Uitgeverij Zwijsen, Tilburg

Omslag:
De mooie, zestienjarige Vivian hoort bij een groep weerwolven die onopvallend in de stad woont. Maar Vivian voelt zich alleen sinds de dood van haar vader. Ze wil het liefst een normaal leven leiden, maar wat is normaal voor een weerwolf? Dan wordt Vivian verliefd op een gewone jongen.
Ze zou hem het liefst vertellen dat ze een weerwolf is. Hij zal haar wel begrijpen en niet bang voor haar zijn. Door dreigende gebeurtenissen in de groep wordt het steeds moeilijker voor Vivian om te kiezen bij wie ze wil horen: de mensen of de weerwolven...

Bloedzusters

Schrijver: Tais "de ijskoude" Teng
ISBN: 90-6692-190-0
Uitgever: Elzenga, Amsterdam 1998

Omslag:
Het vampiermeisje knijpt keurend in Merals arm. "Lekker, mollig. Jij zit vast barstensvol bloed. Ik denk dat ik jou als nieuwste zusje neem." Meral rukt zich kwaad los. "Ga toch zonnebaden!"
Het is Merals eerste dag in de Griezelklas en ze zit al tot over haar oren in de problemen. De vampierzusjes Vlad willen haar absoluut als derde familielid. Alleen: vampiers krijgen geen zusjes. Die maken ze. Met een stevige beet in de nek. En daar voelt Meral niets voor. Kan Meral ontsnappen aan de vampierzusjes, waarmee ze elke dag in de klas zit?

De beet van de demon

Schrijvers: Het griezelgenootschap
ISBN: 90-6692-227-3
Uitgever: Elzenga, Amsterdam 1998

Omslag:
Dit is een bijzonder boek van het GG. In dit boek beslis jij wat de hoofdpersoon gaat doen. En dat is soms verdraaid griezelig. Durf je de uitdaging aan? Ben jij een echte griezelaar? Jaaps stokoude oom ligt op sterven. Jaap verwacht minstens een miljoen te erven. "Mijn beste Jaap," lacht oom. "Je erft nog geen halve stuiver! Maar als je wilt, kun je mijn baan als griezeldetective overnemen en even rijk worden als ik." Daar ziet Jaap wel wat in
"Mooi zo," zegt zijn oom. "Dan ben ik je eerste probleem. Jaren geleden heb ik mijn ziel verkocht. En over precies zeven minuten komt een gruwelijk monster hem ophalen..."

IJskoude Handen

Schrijver: Bies van Ede
ISBN: 90-6692-195-1
Uitgever: Elzenga, Amsterdam 1997

Omslag:
Het ongeluk lijkt Victor te achtervolgen. Zijn ouders kwamen om en nu wordt zijn pleegtante vermoord door een maniak. De moord is het begin van een hele reeks. Een psychopaat? Het lijkt erop. Want wat de moordenaar met zijn slachtoffers doet, is beslist abnormaal. Eva Bodaan, een klasgenote, probeert Victor te helpen over zijn verlies heen te komen.
Dat valt niet mee. Want steeds zijn er die ijskoude handen. Onbegrijpelijk.
Stapje voor stapje krijgt Eva zicht op het gruwelijke verleden van Victor. En dan begrijpt ze ook het bloederige spoor dat het verleden nalaat.

Duivelse Dromen

Schrijver: Eddy C. Bertin
ISBN: 90-6692-123-4
Uitgever: Elzenga, Amsterdam 1999

Omslag:
Bij het licht van de volle maan ziet het kerkhof eruit als een grote open mond vol zwarte afgebroken tanden. Als door een onzichtbare macht getrokken, moet Valentina "s nachts naar het kerkhof toe. Ze krijgt de schrik van haar leven als de grond openscheurt en een hand tevoorschijn komt. En dat is pas de eerste nacht, er volgen er nog meer. Dertien in totaal. Dertien nachten waarin Valentina tegen iets moet vechten wat maar stukje voor stukje duidelijk wordt...

Dood Spel

Schrijver: Jaques Wiejters
ISBN: 90-6692-205-2
Uitgever: Elzenga, Amsterdam 1997

Omslag:
Renee, Elvis" grote liefde, is bij een ramp in het voetbalstadion omgekomen. Een maand eerder had hij haar door zijn telelens op de tribune ontdekt. Na de wedstrijd had hij haar opgewacht en het was meteen raak. Elvis wil en kan niet geloven dat Renee dood is en verwacht haar elk moment levend en wel terug te zien.
Bij het ontwikkelen van zijn foto"s komt hij echter tot een verbijsterende ontdekking: op een foto wordt Renee omringd door gezichten uit het verleden. Een van hen blijkt zijn eigen vader te zijn! Maar die is al jaren dood... Verteerd door verdriet gaat Elvis op onderzoek uit in de hoop zijn geliefde terug te vinden...

Met dank aan meester Luke


Mail Juf Naomi