Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 3/4
Sectie: handvaardigheid
Sectie: nederlands
Geschreven door: Meester Gerko/Juf Tineke


Print-vriendelijke pagina..
Graffiti

Inleiding:

Ik heb een aantal plaatjes van graffiti e.d. bij me om aan de lln. te laten zien. Ik vertel bij elk voorbeeld wat erop staat en waar ze op moeten letten.

Bijvoorbeeld:

Graffiti: is geschreven met erg grote en dikke letters die een beetje over elkaar heen gaan. Lot 11 jaar: is gemaakt van hele kronkelige letter, waardoor je het moeilijk kunt lezen, maar de letters staan niet over elkaar heen.

Aerosol: is gemaakt van kronkelige letters, maar deze staan wel over elkaar heen. Ze hebben bij deze letters maar een kleur gebruikt, maar wel in licht en donker.

Er zijn nog meer manieren om met je naam te tekenen. Dit voorbeeld is van Jitske. Alle letters staan in een cirkel en ze heeft er van alles omheen versierd en mooi gekleurd.

Op het laatste voorbeeld staat het hele alfabet geschreven, maar wij gaan dit dat doen met alleen de letters van je eigen naam. Het hele papier is vol getekend en je kunt geen wit meer zien.

Kern

Nu krijgen jullie van mij een wit vel papier en stiften. Je gaat je eigen naam schrijven op een manier die ik net heb laten zien, maar misschien weet je zelf ook nog iets moois. Aan de slag dus.

Afsluiting

Na ongeveer 30 min. Bespreken we de tekeningen.Mail Juf Naomi